skip to Main Content

Ook in Laag-Soeren worden de nodige voorbereidingen getroffen om van de viering van 75 jaar bevrijding een feest te maken in het dorp. Zoals in de hele gemeente komen ook hier op 18 april zo’n 6o militaire voertuigen door het dorp.

Engelse militairen dansen met de dames uit Laag Soeren en Arnhem op Bethesda, het huidige Landgoed Laag Soeren.

De Oranjestichting Laag-Soeren wil i.s.m. de inwoners de stoet een feestelijk onthaal geven en aansluitend de bevrijding gezamenlijk vieren. Om de tijd van de bevrijding ook visueel te kunnen maken is de organisatie op zoek naar foto’s uit die tijd. Het lijkt erop dat er in Laag-Soeren vrijwel niets van is vastgelegd. Niet van de bevrijding zelf, maar ook niet van het tijdsbeeld. Zo deed de organisatie al tevergeefs een beroep op het Soerens Archief, Gelders Archief en meer instanties die over historisch materiaal beschikken.

Nu wordt direct aan mensen gevraagd:  wie heeft fotomateriaal van de bevrijding van Laag-Soeren of uit die tijd en zou dat voor die dag eventueel onder voorwaarden, vrij van rechten, aan de organisatie beschikbaar willen stellen. Heeft of vindt U dergelijk materiaal, neem dan aub contact op met de Oranjestichting Laag-Soeren, Wim te Hennepe, Nicole Koolen, Harrie Nieuwland of Mart van Tol. Zij hopen op Uw reactie. oranjestichtinglaagsoeren@hotmail.nl

Back To Top
X