skip to Main Content

Het is dan eindelijk zover! Vandaag zijn we begonnen met de aanleg van de inheemse bloemenweide. En dat ging niet onopgemerkt. Omroep Gelderland en de Regiobode waren er ook bij!

Het is namelijk best uniek in Nederland dat inwoners zelf projecten mogen opstarten, waarbij de gemeente ondersteunend is. Daarnaast hebben we ongelooflijk veel support van lokale ondernemers die belangeloos inzetten om ons project te realiseren. Zonder hen zou het nooit gelukt zijn. Zo bedacht Robin Visser van Meeuwis de Vries Tuinen een plan om een groen walhalla van het speeltuintje te maken met inheemse bloemen en planten die (zeldzame) insecten aantrekken. Dubbele winst dus: wij ├ęn de insecten genieten van de bloemen. Van Eijbergen en Ivar van den Born hielpen met het afgraven, verschralen van de grond, wat nodig is voor de zaden en de bestaande vegetatie om goed tot bloei te komen.

Het duurt nog even voordat we de weide volop in bloei zullen zien. Het zijn inheemse planten en die moeten goed wortelen. Maar we wachten geduldig af ­čÖé Hierbij blijft het overigens niet. We willen nog meer beplanting gaan aanbrengen rondom het pleintje waar het nu best kaal is. Ook zijn er plannen voor zwaluwkasten. En willen we workshops houden voor kinderen (en volwassenen) waarin we laten zien hoe de plek zich ontwikkelt. Wat er leeft en bloeit.

We hopen vooral dat jullie er allemaal van gaan genieten de komende jaren. Het zou ook nooit gelukt zijn zonder de support van zoveel Ik Buurt Mee-cheques. Dank allemaal voor jullie bijdrage!

Back To Top
X