skip to Main Content

Enquête Leefbaarheid door studenten van Hall Larenstein in Laag-Soeren

Laag-Soeren – In de maand december zal een enquête uitgevoerd worden in Laag-Soeren naar uw beleving van het dorp als bewoner.

Deze enquête wordt uitgevoerd door 1e -jaars studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp in opdracht van de gemeente Rheden. De studenten volgen de studie Management van de Leefomgeving. Eén van de onderzoeksthema’s binnen deze opleiding is wijkbeleving/dorpsbeleving en daar gaat de komende enquête dan ook over; de dorpsbeleving en de leefbaarheid van Laag-Soeren.

In voorgaande jaren zijn soortgelijke onderzoeken uitgevoerd in Velp- Zuid, Rheden-West, Dieren-West en De Steeg. Dit jaar is Laag-Soeren aangewezen door de gemeente Rheden. De studenten zijn al sinds begin november bezig met het onderzoek. Wellicht heeft u ze al een keer gezien of gesproken tijdens één van de dorpsbezoeken.

In de wijkbelevingsenquête komen vragen langs over de volgende thema’s: sociale kwaliteit, voorzieningen, groenblauwe omgeving, dorpsgevoel, toerisme, verkeer en bereikbaarheid.

Het is dus een uitgebreide enquête waarmee uw beleving van het dorp wellicht in de toekomst verbeterd kan worden!

Op de papieren enquête staat een QR-code, waarmee u de enquête digitaal kunt invullen op een smartphone of tablet. Maar u kunt de enquête ook op papier invullen.

De papieren enquête wordt in uw brievenbus gedaan op maandag 19 december 2022 en wordt weer opgehaald bij het inzamelpunt op 6 januari 2023.

Voor het inleveren is er een inleverbox met het logo van onze hogeschool te vinden in de hal van ’t Sprengenhus. (De openingstijden zijn wel beperkt: dinsdagmiddag, woensdagavond, donderdagochtend als er ook andere activiteiten zijn. Tussen Kerst en Oudjaarsdag is ’t Sprengehus dicht voor onderhoud.)

Voor het geval er nog onduidelijkheden of vragen zijn: Zie de uitlegvideo onderaan dit bericht.

De studenten zullen de uitkomsten presenteren in ’t Sprengenhus op woensdag 18 januari van 19:30 – 20:45 uur. Dus als u nieuwsgierig bent naar de resultaten, kom dan langs! De koffie en thee staat voor u klaar.

Hoe meer ingevulde enquêtes, des te beter de wijkbeleving in beeld kan worden gebracht. Jong of oud, we zien uw antwoorden graag tegemoet! (Meerdere gezinsleden kunnen dus een enquête invullen!)

Contactpersoon voor de enquête is docent Daan van der Linde: daan.vanderlinde@hvhl.nl

 

Over Van Hall Larenstein
Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden proactieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Van Hall Larenstein verzorgt diverse Bachelor- en (professional) Master-opleidingen, Associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp. Ga voor meer informatie naar www.hvhl.nl .

Back To Top
X