skip to Main Content

Na 3 jaar voorbereiding kon vrijdag 28 oktober j.l. de serre tussen de al bestaande gebouwen feestelijk worden geopend. Het verkrijgen van de nodige vergunningen had heel wat voeten in de aarde, maar vanaf begin dit jaar ging de schop in de grond. Dit moderne tussenstuk geeft de hoeve een heel ander aanzien, maar de serre bied de Priesnitzhoeve een extra ruimte van 100 m2. De voor de opening genodigde wethouder v.d. Hoeven van de gemeente Rheden moest wegens ziekte verstek laten gaan.

Jan Willem en Gineke Kiezebrink toonden hun improvisatievermogen en verrichtten de opening gewoon zelf. In zijn speech stond hij nog even stil bij hun carrière tot dusver. Een varkensbedrijf met de beroemde Pietrain varkens en daarna de geitenboerderij bleken het op den duur voor Jan Willem en Gineke toch niet te zijn. Als eerste aanzet naar de huidige opzet van de Priesnitzhoeve was het openen van een eenvoudig ijssalonnetje. Ook dankte hij het betrokken Bouwbedrijf Vermeulen uit Groessen voor het bereikte resultaat. Een speciaal woord van dank was er voor hun kinderen en alle medewerkers van de Priesnitzhoeve. Er werd getoost op het bereikte resultaat en op de toekomst.

Onder de bezielende leiding van Jan Willem en Gineke Kiezebrink is de oorspronkelijke boerderij een pleisterplaats geworden voor gasten die naar de pracht van de omliggende Veluwezoom en Sprengengebied komen, compleet met B&B en een goede keuken. Maar ook voor mensen uit de buurt is het er uiterst prettig vertoeven onder het genot van koffie/thee of lunch.

Back To Top
X