skip to Main Content
Global Goal Award voor Wasserij Barth Slijkhuis
Wasserij Barth Slijkhuis uit Laag-Soeren heeft dit jaar de derde Global Goal Award gewonnen. Wasserij Barth Slijkhuis werkt aan verschillende Global Goals doelen. Wethouder Ronald ter Hoeven bezocht het bedrijf om de beker die hoort bij de Global Goal Award uit te reiken.

“Het is waardevolle erkenning vanuit de gemeente Rheden en daar zijn we erg blij mee”, zegt Hester Slijkhuis, directeur bij Wasserij Barth Slijkhuis. Wasserij Barth Slijkhuis handelt in de geest van de 17 wereldwijde vastgestelde duurzaamheidsdoelen. Deze hebben als doel de wereld vanaf 2030 beter te maken.

Waardige werkgelegenheid in Wasserij Slijkhuis

Wasserij Barth Slijkhuis scoort in het bijzonder op de Global Goals nummer 8 (waardige werkgelegenheid), nummer 10 (verminderen van ongelijkheid) en nummer 12 (verantwoord produceren en consumeren).

Wasserij Barth Slijkhuis is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Uniek is dat het bedrijf voor het wassen al meer dan 100 jaar gebruik maakt van bronwater. Door continue aandacht te geven aan duurzaamheid binnen de bedrijfsvoering is het bedrijf in staat 17% minder energie te gebruiken en 24% minder CO2 uitstoot.

Inclusief personeelsbeleid

Wethouder Ronald ter Hoeven: “Het familiebedrijf uit Laag-Soeren geeft bijzonder veel aandacht aan het personeel en doet dit op een inclusieve wijze. Het bedrijf onderscheidt zich door medewerkers die lang verbonden zijn aan het bedrijf. Daarnaast is het bedrijf op een hele mooie wijze maatschappelijk actief in het dorp Laag-Soeren door bijvoorbeeld evenementen te ondersteunen. Fantastisch om dit soort bedrijven gevestigd te hebben in onze gemeente”.

Global Goal Award

Jaarlijks reikt de gemeente Rheden de Global Goal award uit aan bedrijven en maatschappelijke instellingen die een bijdrage leveren aan het realiseren van de 17 vastgestelde werelddoelenRecentelijk ontvingen Veluwe Actief uit Rheden en Speelstoet uit Velp ook een Global Goal Award.

Bron: Regioonline,nl

Back To Top
X