skip to Main Content

Aan de Eerbeekseweg 3  in Laag-Soeren  staat het in 1935 gebouwde kerkje. Met klokkentoren bol en spits steekt het boven de omgeving uit. Daarbij vallen het steile rode zadeldak en de grote ramen meteen op. Vooral omdat het gebouw gesitueerd is tegen de bosrand van Le Paradou.

Enkele jaren terug is dit bijzondere gebouw op de Monumentenlijst van de Gemeente Rheden geplaatst. Eigenaar van het kerkje is de Jut van Breukelerwaardstichting. Deze stichting werd opgericht in 1935 en heeft als doelstelling het bouwen en onderhouden van de kerk te Laag-Soeren, zoals in de statuten is aangegeven. Hiernaast zijn er ook Vrienden van Jut. Zij ondernemen actie om de financiële middelen bij elkaar te krijgen voor de instandhouding van het kerkje. Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van dit gebouw kan hier meer lezen.

Trouw en Rouw

Sinds 2010 is de kerk een erkende trouwlocatie voor het burgerlijk huwelijk. De voltrekking van het kerkelijk huwelijk kon natuurlijk al. Er wordt een idyllische lokatie geboden, plaats voor 86 personen en een sfeervolle inrichting. Geluidsinstallatie is aanwezig. Trouwen kan ook op zaterdag of ’s avonds. Het kerkje kan ook dienst doen als locatie voor een rouwbijeenkomst of opbaring. De aangename sfeer in het gebouw biedt een goede plaats voor een respectvolle overdenking.

Informatie

Voor meer informatie over het kerkje, de Vrienden van Jut of het gebruik voor Rouw of Trouw, kunt u contact opnemen met:

Andrea Eikelenboom
Email: eikelenboomandrea@gmail.com

Back To Top
X