skip to Main Content

Als het aan de verantwoordelijke wethouder van de gemeente Rheden ligt, dan slapen op termijn de kinderen maar ook de overige bewoners in Dieren N.O, Laag-Soeren, het Zaaibroek en Spankeren niet meer.

Veroorzaakt door de windmolens met een hoogte tot 240 m die in hun achtertuin geplaatst zijn. Dicht bij de dorpskernen en nog veel dichter op de huizen in het buitengebied. De bewoners van de genoemde locaties slapen nu nog maar dat bedoel ik figuurlijk. Dit omdat ze zich niet bewust zijn van de plannen van de gemeente.

Wel al ergens iets gehoord en een stukje gelezen. Wat zouden ze toch van plan zijn? Ik moet me er toch eens in verdiepen. U bent bijna te laat dus.
Ik zal u vertellen wat men van plan is. In april wil wethouder Klomberg, D66, akkoord krijgen en geven om het gebied rond de Broekdijk in Spankeren op te offeren om Rheden energieneutraal te krijgen. Dus in April 2021 beslissen en niet 2022 wat u misschien verwacht had.

Met de huidige technieken is afgesproken en kosten gestuurd. Dan bedoelen ze zonneweides en windmolens. U krijgt dan mogelijk één maar waarschijnlijk meer windmolens in de achtertuin. Waarschijnlijk denkt u in Spankeren, Dieren N.O en Brummen: die staan toch best ver weg daar heb ik geen last van. Daar maakt u een grote vergissing!!! U zit binnen 1500 m.

In Laag-Soeren denkt u: daar hebben wij geen last van. Daar maak u een grote vergissing!!! Want de plannen in Brummen (RES Cleantech regio) voorzien in 6 tot 8 molens in het Zaaibroek. Die wil men groeperen met die in Spankeren. Zoekt u eens www.googlemaps.com het Zaaibroek op en kijk dan bij Laag-Soeren naar de afstand. Nimmer Dor gaat Nimmer Slapen heten. Bent u nu wakker?

Als u de recente berichtgeving in de media gevolgd heeft dat weet u vast al iets over de gevolgen van het laagfrequent geluid, de slagschaduw, waarde vermindering van uw woning en knipperende lampen op uw gezondheid. Kijk voor meer informatie over de klimaataanpak op de website van www.rhedenrationeel.nl . Heel Nederland in de stress want het is veel erger dan voorgespiegeld.

U dacht die mensen in de andere gebieden die hebben pech. Wij zitten goed.

Helaas! Ook u gaat gek en dus ziek worden van het geluid omdat u dan ruim binnen 10x de masthoogte van geschat 150 m is 1500 m woont. Wat denkt u van de slagschaduw als de zon laag staat? Daar zijn ze in Europa al lang achter, alleen in Nederland wordt dat genegeerd. Dan is 300 m afstand tot bewoning ook goed. Hoe durven ze tegen beter weten in dit door te zetten?

Advies aan de slapende bewoners: wakker worden en uw stem laten horen. In ieder geval bij de gemeente (griffie@rheden.nl) want die gaat tussen nu en 3 maanden een beslissing nemen die uw leven op de kop gaat zetten. Maak, net zoals vele andere bewoners, kenbaar dat dit in deze groene gemeente niet kan. Maak ook uw buurman wakker en sluit u aan bij de initiatieven van verzet tegen de plannen. Nu kan het nog! Info volgt.

Ingezonden: T.G.N de Molen.

Bron: Rheden.Nieuws.nl

Back To Top
X