skip to Main Content

 

 

Op 4 maart 1963 dachten een aantal dames uit Laag-Soeren: er is voetbal voor de mannen, maar voor de dames is er geen sport. Dat moet en kan anders, en zo waren het die dames die het eerste zaadje planten voor de gymnastiekvereniging.

Omdat het in die tijd niet zo maar kon om een eigen vereniging op te starten, zijn we als damesgroepje aan gesloten bij SCS Voetbalvereniging Laag-Soeren. In ruil voor het schoonmaken van de kleedkamers…. Zo heeft de club verschillende locaties gehad waar jong tot oud de hele woensdagmiddag genoot van spel en beweging. De laatste 12 jaar in ’t Sprengenhus. En met drie volle groepen verdeeld over één ochtendgroep en twee avondgroepen, met 44 actieve leden, nog steeds de grootste vereniging van Laag-Soeren.

60 jaar

Uiteraard werd het 60 jarig jubileum groots gevierd met een uitgebreide high tea in de Peerdenstal te Ellecom. Er werd door iedereen duidelijk genoten en de hapjes die ons werden voorgeschoten waren zalig. Een echte aanrader. 40 dames en heren genoten van verschillende theesoorten, zoete lekkernijen en daarna nog een gevarieerd hartig buffet.

Jubilaris

Nog één van de dames die van af het allereerste begin bij de vereniging betrokken is, gymt nog elke woensdagavond fanatiek mee. Met haar 92 jaar is Sini de Beurs misschien nog wel de lenigste van ons allemaal. Het was mij – Sandra Zittersteijn – als voorzitter van de vereniging – dan ook een grote eer om Sini op 4 maart in het zonnetje te zetten. Ik mocht haar huldigen voor haar 60 jaar jubileum als actief gymmend lid. Als erkenning hebben we Sini benoemd tot erelid. Iets waar ze zichtbaar blij mee was.

Ook hebben we Astrid van Hierden in het zonnetje gezet. Astrid was van af het begin als vrijwilliger betrokken bij de vereniging en verzorgde jarenlang voor de allerkleinste en de volwassenen de lessen. Ook zij was verguld met het boeket.

Voortbestaan

We zijn er trots op dat we al 60 jaar bestaan en hopen met z’n allen ook nog vele jaren te kunnen blijven gymmen. Want het is niet alleen goed voor het lijf en de leden, maar ook ontzettend gezellig en sociaal. Veel ouderen uit ons dorp genieten elke woensdag weer van het uurtje gymmen of alle andere activiteiten die nu in het ’t Sprengenhus ons ‘kultuurhus plaatsvinden. Het zou zonde zijn als dat verdwijnt. Maar zo ver is het nog niet, en we gaan enthousiast door tot de zomerstop.

 

Zelf ook behoefte aan of zin in wat beweging in een ontspannen en gezellige ambiance? Dat kan elke woensdag in het t´Sprengenhus te Laag-Soeren. Er is een les ’s ochtends van 9.30 uur tot 10.30 uur en twee ’s avonds van 19.00 uur – 20.00 uur en van 20.00 uur tot 21.00 uur. Elke laatste woensdag van de maand drinken we na afloop samen koffie. De eerste 3 lessen zijn gratis.

In de zomerstop worden er activiteiten georganiseerd als fietsen en wandelen met elkaar. Meer informatie? mail naar hennykok49@gmail.com, secretaris van SCS gymvereniging Laag-Soeren

Back To Top
X