skip to Main Content

Kookadvies

Vitens heeft een lichte verontreiniging in het drinkwater aangetroffen in reservoir Ellecom. Vitens wil geen risico nemen met de gezondheid van haar klanten. Daarom is uit voorzorg een kookadvies afgegeven voor drinkwater dat gebruikt wordt voor consumptie.

Vitens neemt monsters om de kwaliteit van het water te controleren.

Wij informeren onze klanten direct zodra het kookadvies niet meer geldt.


Om welke huishoudens gaat het precies?

Klanten voor wie het kookadvies geldt hebben een e-mail en sms van ons ontvangen met de oproep om het drinkwater 3 minuten te koken. Het gaat om huishoudens in de plaatsen Zevenaar, Didam, Dieren, Doesburg, Lobith, Giesbeek, Pannerden, Babberich, Angerlo, Aerdt, De steeg, Duiven, Ellecom, Herwen, Groessen, Laag-Soeren, Lathum, Spankeren, Spijk, Laag Keppel, Wehl, Tolkamer. Een kaart van het getroffen gebied is te vinden op waterstoring.nl

 Wilt u zeker  weten of u ook uw water moet koken? Kijk dan in de postcodelijst.

Postcodelijst

Waarom dit kookadvies?

Vitens doet er alles aan om de beste kwaliteit drinkwater aan haar klanten te leveren. Het water wordt daarom 365 dagen per jaar gecontroleerd. Ondanks dat er een lage concentratie van de bacteriën is aangetroffen, wordt er geen risico genomen. Mensen met een lage weerstand lopen kans op maag- en darmklachten.

Wat raden wij aan om te doen?

Het kookadvies geldt voor water dat gebruikt wordt voor consumptie. U kunt gewoon douchen, in bad gaan of de wc doorspoelen met het water.

Wanneer kookt u uw water?

  • Het zetten van koffie
  • Het zetten van thee
  • Het maken van limonade
  • Het poetsen van uw tanden
  • Het spoelen van uw mond
  • Het bereiden van maaltijden 

Babies

Gebruik bij het maken van flesvoeding het liefst flessenwater/ mineraalwater. Zo weet u helemaal zeker dat uw kind geen risico loopt.

Apparatuur

Water uit een waterkoker of koffiezetapparaat kunt u alleen gebruiken wanneer het water 3 minuten gekookt heeft. Een waterkoker kookt water meestal niet 3 minuten lang op 100 graden Celsius. Als u een koffiezetapparaat gebruikt, gebruik dan flessenwater of water wat 3 minuten gekookt is.

Maakt u gebruik van een Kookwaterkraan(Quooker) dan kunnen wij niet garanderen dat het water 3 minuten is gekookt. Heeft u hier vragen over dan kan u hierover contact opnemen met de leverancier.

Gezondheidsklachten

Er bestaat een zeer kleine kans dat de klant last krijgt van zijn maag of darmen. Bij klachten raden wij onze klanten aan om contact op te nemen met hun huisarts.

Back To Top
X