skip to Main Content

Lia van den Hoven schilderde in het verleden aquarellen acryl- en olieverfschilderijen in diverse stijlen en afmetingen. Het experimenteren met zijdelont vormt sinds 2 jaar voor haar een nieuwe uitdaging.
Na diverse technieken te hebben uitgeprobeerd vond zij een manier om met zijde te kunnen schilderen en daarna de vormen en kleuren te accentueren met handmatig aangebrachte borduursels.

De expositie omvat een 10-tal in zwart passe-partout ingelijste werken die een heel bijzondere uitstraling hebben. Lia heeft de afgelopen 25 jaar wekelijks les gehad bij diverse professionals in de regio. Als lid van de fotoclub Doesburg raakte Giel van den Hoven geïnspireerd door een project waarbij foto’s identiek moesten zijn aan de schilderijen van Rembrandt, Jan Steen en Vermeer. Vooral de lichtval fascineerde hem. Hij besloot een eigen serie met een modern tintje te gaan maken. Tien jonge vrouwen poseerden met bijzondere kragen en hoofddeksels, met een belichting zoals de oude meester Rembrandt de portretten schilderde. Het resultaat is een bijzondere serie portretfoto’s die een middeleeuwse en moderne uitstraling hebben. De foto’s zijn 80×80 cm en geprint op Dibond (aluminium). Door een geconcentreerde belichting op het gezicht en een geheimzinnige achtergrond zijn de portretten verassend.
De vrij toegankelijke expositie van dit kunstenaarsechtpaar is van: 13 september tot 24 november.
FEESTELIJKE OPENING 13 SEPTEMBER 15.30 – 17.00 uur

Muzikale omlijsting: Harry  Völker

t Sprengenhus, Harderwijkerweg 25A, 6957 AB Laag-Soeren.

info@sprengenhus.nl

www.sprengenhus.nl

Back To Top
X