skip to Main Content

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 11 september en zondag 12 september stelt een aantal particuliere eigenaren en organisaties in Rheden en Rozendaal hun monument weer open voor publiek.

Vorig jaar ging Open Monumentendag door Corona helaas niet door. Ook dit jaar is alles nog niet zoals gebruikelijk; de nadruk ligt op het buitengebeuren.

Mijn monument is jouw monument’

Het landelijke thema van deze 35e editie van Open Monumentendag is ‘inclusie’. Onder de slogan ‘Mijn monument is jouw monument’ wil de organisatie samen met de meer dan 300 lokale comités een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het bijzondere Nederlands cultureel erfgoed. Aansluitend op dit thema is het uitgangspunt voor Rheden en Rozendaal ‘Mijn dorp is jouw dorp!’

Programma

Het comité Rheden-Rozendaal heeft weer een mooi programma opgesteld!

In elk van de zeven dorpen van de gemeente Rheden en in Rozendaal is wel iets te doen. Er zijn onder andere excursies, (begeleide) wandelingen, rondleidingen en fietstochten. Bezoek bijvoorbeeld voormalig café Laros in Velp, de prachtige tuinen van Middachten in De Steeg, jachthuis Imbosch in Rozendaal of de voormalige turnhal in Ellecom. Ook de Schweer bey der Beckehof in Dieren opent haar deuren, net als een groot aantal kerken, waaronder de Petruskerk in Spankeren en de Nederlands Hervormde Kerk in Laag-Soeren. Uitrusten na het bezichtigen van al dat moois kan op de onlangs als gemeentelijk monument aangewezen Wilhelminabank in Velp.

Back To Top
X