skip to Main Content

Door: rheden.nieuws.nl Datum: 14 mei 2023 12:41 

Laatste update: 14-05-2023 12:41

 Fotoserie 

LAAG-SOEREN – Op vrijdag 12 mei vond de opening van het Oranjefeest in Laag-Soeren plaats met het hijsen van de nieuwe Laag-Soerense vlag. Op zaterdag 13 mei gaf de wethouder van de gemeente Rheden, Ronald ter Hoeven, om 10.00 uur het startsein voor de oranjeoptocht door het dorp richting het feestterrein.

Op vrijdagavond om 19.00 uur werd de nieuwe Laag-Soerense vlag gehesen, waarmee het Oranjefeest officieel werd geopend. Vanaf dat moment konden de bezoekers zich vermaken met ringsteken in schattige eendjes of losgaan op de muziek in de grote tent van DJ Roan.

Op zaterdagochtend om 10.00 uur werden alle aanwezigen op het plein aan de Bosrichterlaan hartelijk welkom geheten door de voorzitter van de Oranje Stichting. Daarna gaf hij het woord aan wethouder Ronald ter Hoeven, die blij was met de uitnodiging om het Oranjefeest te mogen openen. Het was voor hem de eerste keer dat hij hier aanwezig was en hij was onder de indruk van wat de vele vrijwilligers samen met de Oranjestichting hadden weten te organiseren. Hij had een rondje langs de praalwagens gelopen en zag dat het thema Rheden viert het 450-jarig bestaan ter harte was genomen. Er waren veel creatieve mensen die prachtige wagens hadden gebouwd, zelfs de Gouden Koets ontbrak niet. Ook de carnavalsvereniging de Sakreloten met Prins J.W. de 13e en zijn Prinses Brenda de 11e uit vervlogen jaren uit Laag Soeren had hij voorbij zien komen. Na het hijsen van de vlag vroeg hij de muziekvereniging Wilhelmina uit Spankeren om het Wilhelmus te spelen, waarna de optocht door het dorp kon starten. Hij wenste iedereen veel plezier.

Na de optocht werd het Oranjefeest op het weiland aan de Jut v Breukelerwaardlaan voortgezet. Om 13.00 uur begon het vogelschieten en vanaf 13.30 konden de jonge feestgangers zich vermaken met de show “Julien’s magische keuken“. Om 15.00 uur begon de eerste touwtrekwedstrijd van de gemeente Rheden. De prijsuitreiking van de diverse activiteiten vond om 19.30 uur plaats in de feesttent, waarna het Oranjefeest werd afgesloten met een tentfeest met optredens van Partysound Together en Peter Borkus.

Meer informatie over het Oranjefeest is te vinden op www.oranjestichtinglaagsoeren.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Back To Top
X