skip to Main Content

De voorbereidingen op de sneeuwval van komend weekend zijn ook in de regio Arnhem in volle gang. Van de sneeuw wordt pret verwacht, maar ook overlast.

Arnhem heeft 600 ton zout en 40 ton pekel klaarliggen om de wegen en de fietspaden te strooien. Maandag komt daar nog 200 ton zout bij. Zout en pekel worden gemengd alvorens de wagens op pad gaan. De gladheidsbestrijders van de gemeente gaan al rijden voor het sneeuwt.

Ze rijden eerst de belangrijkste routes: de hoofdwegen en de bruggen. Daarna komen, tijdens een langere rit, de wijkontsluitingswegen, steile winkelstraten en voetgangersgebieden aan de beurt. Voor zo’n uitgebreide route is per keer 44 ton zout met pekel nodig. Als laatste komen eventueel nog de overige wegen en fietspaden aan de beurt. Maar dit gebeurt pas bij langdurige ontwrichting van het verkeer.

De gemeente Rheden beschikt over een nog grotere zoutvoorraad: 900 ton. Het bedrijf Van Eijbergen uit Laag-Soeren begint hier zaterdag om 16.00 uur met met strooiwagens, tractors en pick-ups te strooien, voorafgaande aan de inval van de sneeuw. Zij strooien zo’n 200 kilometer aan wegen en fietspaden. Het strooien van de hoofdwegen duurt ongeveer 2,5 uur. Rheden strooit ook in de gemeente Rozendaal.

Bron: de Gelderlander

Back To Top
X