skip to Main Content

De Oranjefeesten in Laag-Soeren begonnen vrijdagavond met de tegenvaller, dat het traditionele ringsteken vanuit open 2CV’s vanwege de slechte weersgesteldheid moest worden afgelast. Dat werd echter ruim gecompenseerd met de gezellige feestavond met Riva Soul en Billy Dance.

De zaterdag werd geopend met een woord van dorpswethouder Paul Hofman, het Wilhelmus en de befaamde optocht. Hier werd fraai uitgebeeld wat Laag-Soeren zoal bezig houdt. Zo was er aandacht voor de Soerense gezelligheid deze dagen en de hoge grondwaterstand die zorgt voor wateroverlast in menige kelder, compleet met dompelpompen, maar ook de wijsheid dat na regen weer zonneschijn komt. Er was een rariteitenkabinet, parodie op de Soerense kermis, en een bloemenwagen die uitdrukking gaf aan het (groeien en) bloeien van het dorp. Uit het grote sprookjesboek de vraag wie bang is voor de boze wolf, die ook in bossen rond Laag-Soeren voorkomt. De verbondenheid met water en wasserijen werd uitgebeeld in de inmiddels Koninklijke wasserij Barth Slijkhuis, met een wasvrouw die de volledige rondrit bezig was met wastobbe, teil en strijkijzer. Met veel inzet waren wagens gebouwd en groepen aangekleed. Sempre Crescendo begeleidde het geheel muzikaal vanaf een truck met oplegger, zodat zij ook bij het wisselen van muziek niet achterop raakten.

Bij het vogelknuppelen ’s middags verloor de vogel direct bij de eerste geworpen knuppel al een vleugel. Daarna weerde hij zich kranig en er waren veel pogingen nodig aleer Sigrid van Milligen erin slaagde de romp van de hoge paal naar beneden te halen. Zij werd opnieuw knuppelkoningin na 2017.

Voor het vogelschieten had Aart Hans van Breda dit keer een wel heel taaie vogel gemaakt die na 5 schietrondes nog altijd stand hield. Toen Gert Nieuwland weer aan het kanon verscheen, goed mikte en vuurde, moest hij de kraaienmars blazen. Gert kroonde zichzelf tot schutterskoning.

Na de prijsuitreiking werden de festiviteiten afgesloten met een feestavond met Dj Hamer. De catering was deze dagen in de vertrouwde handen van Ellen en Stef Schut, die ook na het sluiten van de Harmonie, bij deze activiteiten in Laag-Soeren, de hapjes en drankjes verzorgen. De Oranjestichting Laag-Soeren kan terugzien op een geslaagd Oranjefeest, ondanks het wat stroeve begin.

Back To Top
X