skip to Main Content

Café-restaurant De Harmonie in Laag-Soeren maakt plaats voor een nieuw wijkje met in totaal negentien woningen. Twee ervan komen in het hoofdgebouw van De Harmonie zelf, dat blijft staan. De bijgebouwen worden afgebroken.

Stef en Ellen Schut-Eikenaar, de eigenaars van De Harmonie, willen stoppen met hun zaak en hebben geprobeerd er een koper voor te vinden. Maar dat is niet gelukt. ,,Er heeft zich nooit iemand gemeld en dat heeft ons zeer verbaasd’’, zegt Stef Schut.

De projectontwikkelaar die de huizen gaat bouwen is Hendrik Jan van Dijk van Huisvisie Projecten BV uit Barneveld. ,,Ik heb begrepen dat er bij senioren in het dorp veel interesse is voor levensloopbestendige woningen’’, zegt Van Dijk.

,,Die gaan we dan ook bouwen. Senioren kunnen hun gezinswoningen dan verkopen.’’

Het hoofdgebouw van De Harmonie blijft staan

Het kenmerkende, uit de vooroorlogse periode daterende hoofdgebouw van De Harmonie blijft staan. Alle bijgebouwen worden afgebroken. In het hoofdgebouw komen twee woningen, waar omheen een gemeenschappelijke, openbare tuin wordt aangelegd.

Aan die tuin, haaks op de Professor Huetlaan, komt ook een appartementencomplex van twee bouwlagen, met elk drie appartementen. Aan de Harderwijkerweg, naast het hoofdgebouw, komt een vrijstaande woning.

Op het terrein achter De Harmonie komen twee rijtjes met elk vijf grondgebonden woningen. Deze zullen bestaan uit één bouwlaag met een kap erboven. Bij de woningen worden veertien parkeerplaatsen aangelegd. De bomen op het terrein worden grotendeels gehandhaafd.

Huisvisie Projecten wil ten behoeve van het bouwplan een bestemmingsplanwijziging aanvragen. Burgemeester en wethouders van Rheden hebben laten weten in beginsel hieraan mee te willen werken.

Bron: Algemeen Dagblad

2010.

1930.

Back To Top
X