skip to Main Content

Het is de Toerfietsclub Veluwerijders toch gelukt om het wielerseizoen op ludieke wijze te openen ondanks de beperkende Corona overheidsmaatregelen.

Traditiegetrouw opent de Veluwerijders het seizoen met de openingsrit in het eerste weekend van maart. Maar hoe organiseer je dat wanneer je slecht alleen of duo mag fietsen. Door aanpassing van de regels kon iedereen zonder in conflict te komen met de overheidsmaatregelen van start gaan.
Volgens afspraak kon men alleen of met twee personen mee doen.

In de eerder toegestuurde aankondiging werd nadrukkelijk gevraagd zowel onderling als met mede weggebruikers rekening te houden met de 1 ½ meter afstand. Koste wat kost wilde men drukte vermijden en werd besloten tussen negen en half elf te starten. Dit blijkt zeer goed gelukt te zijn.

De uitgezette openingstocht werd ondanks het frisse weer goed bezocht. De tocht die in Dieren van start ging kende enkele pittige klimmetjes, die hoe kan het anders via de flanken van de Veluwe leiden.

Het eindpunt van de tocht lag bij Café-Restaurant de Harmonie in Laag-Soeren waar de fietsers getrakteerd werden op heerlijke Coffee to Go met lekkere koek. Ondanks het feit dat niet te voorkomen is dat meerdere duo’s elkaar hier ontmoeten werd trouw en bijna als “ik weet niet anders” rekening gehouden met de 1 ½ meter regel. Uiteindelijk kon men hierdoor toch nog even op afstand de opgedane ervaringen uitwisselen.

De Veluwerijders hopen dat binnen afzienbare tijd versoepelingen plaats kunnen gaan vinden zodat weer genoten kan worden van de gezelligheid van samen fietsen.

Bron: Rheden.Nieuws.nl

Back To Top
X