skip to Main Content

Je vraagt je misschien af waarom er in het zuidelijke deel van de gemeente Apeldoorn ineens overal camera’s langs de weg staan. Het zijn toch geen flitspalen

We kunnen je gerust stellen. De camera’s leggen weliswaar je kenteken vast. Maar als je er te hard langs scheurt, levert dat geen post van het Centraal Justitieel Incassobureau op. De gegevens worden gebruikt voor het Verkeersonderzoek Eerbeek-Loenen.

Onbetrouwbaar

Op 19 locaties in en rond beide dorpen staat derhalve zo’n kentekencamera. Daarnaast worden er op 28 plekken met behulp van telslangen verkeerstellingen verricht. Met de resultaten hoopt de provincie Gelderland een goed beeld van de verkeersstromen te krijgen. Omdat bij een eerdere proef invoerfouten werden gemaakt, kon daar geen betrouwbare prognose mee worden gemaakt.

Het onderzoek maakt deel uit van het provinciale project Wegennet. Eén van de doelen daarvan is het verminderen van het (vracht)verkeer door de kernen van Dieren, Loenen en Laag-Soeren en daarmee de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren. Vanwege de papierindustrie in Eerbeek rijden er veel trucks in deze contreien.

Bron: de Stentor.

Back To Top
X