skip to Main Content

maart, 2024

za30mar20:0021:00Paasvuur20:00 - 21:00

In het kort

Op paaszaterdagavond 30 maart staat in Laag-Soeren het paasvuur weer op het programma. Met de vorig jaar voor het eerst grootschalige inmenging van de provincie Gelderland zijn de kenmerken van de diverse paasvuren vastgelegd en werden nieuwe eisen aan de uitvoering gesteld. Het paasvuur in Laag- Soeren werd op grond van de lange traditie als ‘erfgoed’ bestempeld. Dat had Tinus Thomassen nooit kunnen denken, dat zijn vuurtje ter vermaak van gasten erkend zou worden als cultureel erfgoed van Laag-Soeren.

Inmiddels zijn alle benodigde vergunningen verleend en zijn de voorbereidingen gestart. Allereerst is het aankondigingsbord weer klaargemaakt door beheerder Krien Guyt, wat een dezer dagen weer geplaatst zal worden op het weiland langs de Badhuislaan. Maar ook vele andere activiteiten zijn in voorbereiding. Zo zal Sempre Crescendo ook dit jaar weer de muzikale omlijsting verzorgen. Om dit in het donker te kunnen doen worden ook de aloude gaslampen weer bedrijfsklaar  gemaakt en mensen opgetrommeld om ermee bij te schijnen. Ook EHBO en verkeersregelaars maken zich op om het druk bezochte evenement in goede banen te leiden. Er wordt een kraam opgezet van waaruit het publiek kan worden voorzien van een drankje als koffie, warme chocolademelk, een biertje en een wijntje.

Als het weer niet op het laatste moment spelbreker wordt, is er voor particulieren op de zaterdagmorgen gelegenheid snoeihout aan te leveren tegen een vrijwillige bijdrage ten bate van het evenement. Die morgen zal de brandstapel worden gebouwd met behulp van Bernard van Eijbergen met zijn kraan , en klaargemaakt voor ontsteking.

Om 20.00 uur gat de vlam erin. Vanaf 21.00 uur is er in ’t Sprengenhus aan de Harderwijkerweg gelegenheid voor een ‘afterparty’. Het belooft weer een mooie happening te worden.

 

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 21:00

Back To Top
X